Fundermax is wereldwijd marktleider op het gebied van hoogwaardige gevelpanelen en expert in hoogwaardige materialen op houtbasis voor binnenhuisinrichting. Op Future Facade op 7 en 8 mei in Utrecht presenteert het bedrijf zijn expertise op het gebied van gevelontwerp – met duurzame en technisch beproefde oplossingen voor buitenruimtes. De focus ligt daarbij op weerbestendige Max Compact Exterior-panelen.
Fundermax kan terugkijken op een geschiedenis van meer dan honderddertig jaar. Met moderne productiefaciliteiten in Oostenrijk en Noorwegen richt het bedrijf zich consequent op duurzame materialen gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het productassortiment staat voor topkwaliteit, innovatief design en duurzame productie. Als onderdeel van de Constantia Industries AG – een van de grootste privaat geleide industriële groepen in Oostenrijk – staat Fundermax voor de beste kwaliteit: ‘Made in Austria’.
Op Future Facade ligt de focus op weerbestendige Max Compact Exterior-panelen, die op de stand ook te zien zijn met digitale bedrukking op maat. Dit zijn HPL-laminaten die onder hoge druk worden gemaakt van met hars geïmpregneerd papier. Ze worden gekenmerkt door hun speciale weerbestendigheid, UV-stabiliteit en duurzaamheid. Op maat gemaakt printen opent nieuwe creatieve mogelijkheden voor architecturale concepten en corporate design – van artistieke implementatie tot merkspecifiek gevelontwerp. De technologie wordt al gebruikt in tal van projecten in Europa en combineert ontwerpvrijheid met bewezen technische duurzaamheid.
Belangrijk thema’s van Future Facade zijn duurzaamheid en de circulaire economie. Deze onderwerpen spelen ook al jaren een centrale rol bij Fundermax – zowel in de productie als in het gebruik van materialen in de gevelbouw. Het bedrijf richt zich al meer dan twintig jaar systematisch op milieu- en energiebeheer. Hun paneeloplossingen zijn bijzonder duurzaam en weerbestendig – eigenschappen die het gebruik van materialen verminderen en helpen om hulpbronnen te sparen. Bij de productie vertrouwt het bedrijf op energie-efficiënte processen, warmteterugwinning en gecertificeerde groene energie. Productieresten zoals vezels, snijafval of schuurstof worden gerecycled als kwaliteitszekere, vervangende brandstof. Een levend bewijs hiervan vormen de locaties St. Veit an der Glan en Neudörfl waar industriële afvalwarmte wordt geleverd aan regionale stadsverwarmingsnetwerken, die momenteel ongeveer tienduizend huishoudens van warmte voorzien.